3 CAWAN TEPUNG GANDUM
1 CAWAN GULA
1 ½ TSP BAKING POWDER
1 ½ TSP SODA BIKARBONATE
3 BIJI TELOR
2 CAWAN SUSU SEGAR ( AIR JUGA BOLEH DIGUNAKAN )
SEDIKIT MENTEGA @
MAJERIN UNTUK MENGOLES
KACANG TANAH YANG TELAH
DIGORENG/KISAR
KRIM JAGUNG
GULA
CARA PENYEDIAAN.
MESIN GULA BERSAMA
TELOR HINGGA KEMBANG
MASUKAN
SODA,SUSU,BAKING POWDER DAN MESIN HINGGA SEBATI
MASUKAN PULA TEPUNG DAN
MESIN HINGGA SEBATI ( ADUNAN SIAP )
OLESKAN SEDIKIT PLANTA
DIPERMUKAAN KUALI DAN TUANGKAN SATU SENDUK ADUNAN DAN NIPISKAN.
BIARKAN SEKETIKA DAN
SEMENTARA MENUNGGU MASAK TABURKAN BAHAN TABUR
APABILA CUKUP MASAK
ANGKAT DAN LIPAT DUA DAN OLESKAN MENTEGA@MAJERIN
TIP:
SEBARANG
KUALI JENIS TIDAK LEKAT BOLEH DIGUNAKAN
PASTIKAN
DASAR KUALI YANG DIGUNAKAN LICIN
PASTIKAN
API KECIL SUPAYA APAM TADI MASAK KESELURUHANNYA
nyum nyum
BalasPadamburrp!
Padamhahahaha......
BalasPadamhaa..
Padambagos bro penyu janjan..
jawab komen kat 'balas' setiap komen pengkomen..
baru layan..
ahaks!
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BalasPadamehehe...layan sampai pengsan
BalasPadam